Copyright 2020 -

Teatre robòtic

crevillent robot

 

PTO & MOMO

24 de maig de 2019

 

El passat 24 de maig, alumnes de 3r i 4t d'ESO, acompanyats pels professors Juan Carlos de tecnologia, Mónica de dibuix i Trini d'informàtica, assistiren a la fira de demostracions de projectes de "El Caleidoscopio" en la Universitat d'Alacant.

Els projectes que presentaren foren 2:

PTO (Programa Tu Obra) amb el curt anomenat "Un día de locos". En aquest curt, els alumnes representen una història inventada per ells amb un robot com a actor principal. Com podeu comprovar en notícies anteriors...

Nueva edición de "Programa tu obra"

Un año más, el departamento de informática, participamos en la sexta muestra de proyectos robóticos organizados por la empresa El Caleidoscopio del Parque científico empresarial de la Universidad Miguel Hernández de Elche, gracias a la colaboración del Ayuntamiento de Crevillent y en especial del Concejal de Educación, D. Miguel Ángel Sánchez, que nos proporcionó el robot y la formación.

Es el segundo año que trabajamos con este robot y la única dificultad encontrada ha sido el desgaste de las piezas de unión de los brazos con el cuerpo. Nos tocará volver a cambiarlas por segunda vez para dejar a nuestro robot listo para el próximo curso.

Este año, el grupo que participa es el 3º de la ESO C-D que cursa la optativa de informática. No os vamos a adelantar ni título ni sinopsis del corto. La muestra se realizará el 24 de mayo en la UA (Universidad de alicante) igual que el otro proyecto que estamos realizando colaborativamente varios departamentos, MOMO, del que ya hemos hablado en el atículo anterior.

Ya os contaremos nuestra experiencia y os pondremos aquí el corto realizado y muchas fotos más.

 

 

MOMO

Aquest nom és l'assignat a un projecte col·laboratiu que portem treballant des de novembre els departaments de plàstica, tecnologia i informàtica i llançat per l'empresa "El Caleidoscopio" del parc científic empresarial de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

Primer ens van formar per explicar-nos el funcionament de la impressora 3D, la construcció d'un slider i un braç robòtic, els passos en l'elaboració d'un guió, el funcionament d'un programa d'edició de vídeo... bé, en resum, per explicar-nos com treballar tots aquests temes i més amb els alumnes.

Hem pogut realitzar aquest projecte gràcies a la col·laboració de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Crevillent amb D. Miguel Ángel Sánchez, que ens ha proporcionat la formació als professors i tot el material necessari per a portar-lo endavant.

La presentació del projecte es realitzarà a la UA (Universitat d'Alacant) el 24 de maig. Una vegada finalitze la presentació, publicarem el curt ací i us contarem com fos la jornada. Però ara us avançarem alguna foto.

 

Muestra de proyectos robóticos

"Programa tu obra"

16 de mayo 2018

 

El IES Canónigo Manchón participó en la 5ª muestra de proyectos robóticos organizados por la empresa El Caleidoscopio del Parque científico empresarial de la Universidad Miguel Hernández de Elche, gracias a la colaboración del Ayuntamiento de Crevillent y en especial del Concejal de Educación, D. Miguel Ángel Sánchez, que nos proporcionó el robot...

"Programa tu obra" descansa este año

El centro viene participando desde hace 3 años, en un concurso escolar llamado "Programa tu obra" promovido por El Caleidoscopio de la Universidad Miguel Hernández de Elche, la empresa de robots Aisoy y el ayuntamiento de Crevillent.

Este año va a ser un año sabático, pues están en proceso de cambio de robot.

¿Queréis ver como será en nuevo robot?

"PROGRAMA TU OBRA" III EDICIÓ

CURS 2015-2016

Ja hem lliurat el curt que aquest curs escolar hem presentat per al concurs "Programa tu obra". Aquesta és la tercera edició i enguany ho han fet diferent. L'elecció dels curts guanyadors depén de nosaltres, els instituts. És la primera vegada que ho fan d'aquesta manera, com en Eurovisió. Cada centre visiona els curts i els puntua. El dia del lliurament de premis, hem d'entregar un sobre tancat amb els 3 curts que més ens han agradat. Allí els obriran i aniran contant els punts. Sort per a tots!

Ací teniu l'enllaç dels vídeos.